Kako piše Srpski telegraf, priveden je dr Vladimir Kecmanović, otac mladog monstruma koji je izvršio stravičan čin nasilja u školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, u kojem je poginulo devetoro učenika i radnik obezbeđenja. u operaciji “Sablja”. Ova operacija pokrenuta je nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. godine. Hapšenje dr Kecmanovića predstavlja značajan napredak u istrazi ovog tragičnog događaja koja je u toku.

U tom periodu u Srbiji je proglašeno vanredno stanje, što je rezultiralo širokim privođenjem pojedinaca za koje se sumnja da su povezani sa ozloglašenim “zemunskim klanom”. Ovo je uključivalo značajan broj pojedinaca koji rade na različitim državnim pozicijama, u provođenju zakona, pravnim profesijama i zdravstvu. Prije dvije decenije, istraga o organiziranom kriminalu dovela je do zatvaranja gotovo 500 zdravstvenih radnika koji su bili povezani s vođama kriminala. U tom periodu i Kecmanović je bio uhvaćen u ovu mrežu, otkrio je naš izvor koji ima saznanja o slučaju.

Policijski istražitelji su kroz različite teorije otkrili umiješanost istaknutog doktora, ali nema dokumentovanih dokaza zbog nestanka istražnih podataka. Ipak, nepotvrđeni izveštaji sugerišu da je Kecmanović bio ispitan zbog povezanosti sa grupom “Zemunci”, a neke od ovih veza su potencijalno bile neposredno pre ubistva Đinđića 12. marta. Aktivnosti Dušana Spasojevića Šiptara, Mileta Lukovića Kuma i njihovih saradnika privukle su pažnju istražitelja, koji su počeli da prate njihovu telefonsku komunikaciju. Kao rezultat toga, mnoge osobe navedene u njihovim kontaktima su uhapšene kako bi pomogli u istrazi njihovih kriminalnih aktivnosti. Moguće je da je dotična osoba bila privučena mafijaškom društvu ili je s njima došla u kontakt preko posrednika, što je moglo dovesti do njihovog hapšenja, navodi izvor našeg izdanja.

Zapažena je fascinacija dr. Kecmanovića oružjem, iako treba napomenuti da ga je posjedovao legalno. Uprkos tome, on nema krivičnu istoriju niti optužbe protiv njega, što ukazuje na nedostatak konkretnih dokaza koji bi ga povezivali sa bilo kojom kriminalnom organizacijom.

Preporučeno