Covid 19 je i dalje vijest broj 1 u cijelom svijetu,a još nekada tamo u maju smo očekivali da ćemo se jako brzo riješiti svega ovoga, jer kada se virus pokazao u Kini u Wuhanu, neki su ga čak nazivali i Facebook virus, ali su se jako brzo svi oni koji su bili nevjerne tome jako brzo uozbiljili kada su vidjeli cifru od 1,5 milion preminulih osoba. 

U biti, ljudi imaju najviše problema sa plućima kada dobiju ovaj virus, te gubitkom daha na kratke relacije nakon što postanu negativni i napokon izađu u normalan život. Čuli smo jako puno svjedočenja po ovom pitanju, pa ljudima predstavlja problem da se pješke popnu na prvi sprat pješke. Ono što svi doktori i stručnjaci tvrde, jeste to, da se odmah pojača ishrana, uzimaju vitamini i sami imunitet da se digne, da ne bi opet došli u poziciju da obole od covida 19, što nikako ne bi bilo dobro. 

Danas vam donosimo svjedočenje jedne srpkinje i to iz prve ruke, koja je poznata u medijima, a radi se o doktorici Milki Raičević, koja se punih 33 dana borila sa korona virusom. Klinička slika joj je bila očajna, bila je na infuzijama, i samo je trenutak je dijelio od samog respiratora.

Ona je bila prikovana za krevet, a jaku i visoku temperaturu gasila je vjerovali ili ne sa višnjama, koje je jela u enormnim količinama. Bijeli luk, banane, avokado to je također još jela, i može se reći da je sa domaćim pekmezom također ojačala imunitet i izvukla se od teške bolesti.

Preporučeno