U današnjem članku pišemo o jednoj veoma zanimljivoj ali itekako i korisnoj temi, a i sami ste po naslovu mogli da zaključite o čemu se radi. Vjerujemo da većina vas voli da jede luk, ali da ga izbjegava zbog lošeg i neprijatnog zadaha. Ukoliko ste i vi od onih koji zaista vole da jedu luk, mi vam u nastavku donosimo rješenje za vaš problem.

Vjerujemo da ste se barem nekada našli u situaciji da niste htjeli da jedete luk kao prilog, zbog svog partnera ili ljudi u vašem okruženju, ili recimo zbog nekog događaja na koji morate da odete, a ukoliko vam se desilo i da ste jeli luk i nakon toga oprali zube, da i dalje imate osjećaj da imate neprijatan zadah. Da vam se upravo ovo ne bi dešavalo i kako biste mogli da jedete luk kada god poželite, postoje trikovi koji će vam pomoći da se riješite neprijatnog zadaha.

Naime, riječ je o namirnicama, a one koje ćemo vam u nastavku navesti imaju posebno dejstvo. Prva namirnica je jabuka, koja je inače mnogima omiljena voćka, a ona isto tako pomaže u osvježavanju daha, i poželjno je da je pojedete odmah nakon jela. Sljedeća namirnica jeste menta koja ima mnoga blagonaklona djelovanja, poput toga da smiruje želudac i podstiče probavu, a žvakanje sirovih listića mente može pomoći i kod neprijatnog zadaha. Vjerovali ili ne i peršun je taj koji može da vam pomogne kod lošeg daha, a za njega važi isto što i za mentu, odnosno da otkinete nekoliko listića svježeg peršuna i da ih žvaćete. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno