Džej Ramadanovski je preminuo u nedjelju u svome stanu na Dorćolu, a u stanu su sa njime bili njegova kućna pomoćnica Dara kao i najbolja prijateljica, ali i menadžerica Andrijana koja je odmah pozvala hitnu pomoć, ali za njega jednostavno nije bilo više spasa jer ga je srce definitivno izdalo. Njegove dvije kćerke su apsolutno neutješne, i još uvijek sebi nisu došle od silnog šoka. 

Iako je prva dijagnoza bila ta da mu je srce jednostavno prestalo da radi, njih dvije su se ipak odlučile na obdukciju, i baš iz tog razloga je se i ovoliko čekalo na sami ukop. Danas u 14:30 minuta je sahranjen i održana je dženaza za velikog pjevača, a njega na nebu čekaju njegovi prijatelji Sinan Sakić, Šaban Šaulić, Bora Drljača koji su također, vjerovali ili ne preminuli u nedjelju. 

Na dženazi mu je zasviralo 50 violina, jer je to bila njegova velika želja jednog dana kada umre. Džej je sahranjen prema muslimanskim narodnim običajima, a cijelu hudbu je predvodio glavni imam Beogradski. Sahranjen je na groblju Aleja zaslužnih građana grada Beograda. Aleksandra Prijović, Filip Živojinović, Lepa Brena., Mina Kostić je došla na sahranu, a oni su među prvima stigli, kao i sin od Sinana Sakića. 

Žena koja je živjela sa Džejem posljednjih 20 godina-Adrijana je u bila svo vrijeme u kapeli sa njegovom bivšom ženom Nadom u kapeli, gdje su zajedno primali riječi saučešća. Stigao je i Adil Maksutović sa Džejovom ćerkom, iako njih dvojica nisu bili u baš dobrim odnosima. Na kraju je zasvirala i njegova himna “Nedelja”. 

Preporučeno