Mi ćemo današnji članak da posvetimo glumcima iz domaće kinematografije koje su obilježile protekle decenije u Srbiji. Mnogi od njih kao što je to Miodrag Čkalje, Danila Bata Stojkovića, te Paje Ćuture, nisu više s nama ali su ostali upamćeni, i iza sebe ostavili su velikki trag. Također, postoje i oni koji ih polako ali sigurno nasleđuju. Tako je jedan od njih svakako i Dragan Bjelogrlić, on je također jedan od omiljenih glumaca sa naše domaće scene, a proslavio se u seriji Bolji život.

I tada njegova glumačka karijera krenula je uzlaznom putanjom, a danas on je također i uspješan režiser, a kada govorimo o njegovom privatnom životu on je u braku sa Majom, te su oni zajedno njihovom sinu Alekseju dali podršku za njegovu veliku premijeru u pozorištu gdje je uvijek nastupala srpka glumačka reprezentacija. Jednom prilikom Bjelogrlić pričao je o tome kako je upoznao svoju suprugu koju je nakon samo dvije nedjelje poznantva odveo ispred njegove porodične kuću u banatskom selu Baranda, Dragan Bjelogrlić je znao da će njihova ljubavna priča trajati zauvijek. I nije se prevario, jer su oni u februaru mjesecu obilježili 25 godina braka.

Maja se inače u javnosti rijetko pojavljuje, a kada se pojavi ona privuče previše pažnje na sebe, pa je tako bilo i ovog puta. Razlog njenog dolaska u Jugoslovensko dramsko pozorište je podrška sinu Alekseju, koji je, iako još student, imao prvu veliku premijeru na sceni kojom su prije njega koračali i publiku zavodili, između ostalih, Ljuba Tadić, Stevo Žigon, Branko Pleša, Miša Janketić i Nikola Simić. Ostatak teksta pročitajte ovde

Preporučeno