Danas malo govorimo o higijeni, o kojoj se priča jako malo. Vjerujemo da kada morate u toalet, svi jednostavno volite otići u svoj wc, ali kada ste negdje na putovanju ili u nekom kafiću, tada vam se posebno i ne ide baš nešto u wc. Pogotovo je problem za žene, jer one za razliku od muškaraca ipak moraju da sjednu na wc šolju.

Muškarci ipak malu nuždu mogu obaviti jako brzo i gdje god stignu, mada i kada njih potjera na veliko polje, onda i oni moraju da sjednu na wc šolju, tako da odmah i za njih iamo jako veliki problem po ovom pitanju. Danas govorimo o segmentu koji je jako bitan, a to su bakterije koje se nalaza ne a wc šoljama po kafićima i restoranima koliko god ovi objekti bili čisti zapravo.

Svi koriste trik da oblože dasku sa toalet papirom, međutim sa ovim neće apsolutno ništa da postignu. Neće se zaštititi od virusa i bakterija, nego naprotiv. Vjerovali ili ne istraživanje jednog Univerziteta u Arizoni je pokazalo da su čišće wc plastike od lavaboa u kuhinji ili sudoperske krpe na kojima ima mali milion bakcila. Da li možete vjerovati u ovaj podatak?

Zašto je onda štetno da obložite plastiku sa wc papirom? Pa iz prostog razloga jer on ima moć upijanja i samim time što se nalazi pored same šolje, on je već upio jako veliki broj bakterija do sada, a kada ga još stavite na plastiku i sjednete na njega, onda dolazi u dodir sa vašom kožom, i eto vam problema.

 

Preporučeno