U večerašnjem čćlanku se bavimo jednim jako neugodnim problemom koji je sve veći problem, kako u cijelom svijetu tako i na našim prostorima. Svjedoci smo da je u posljednje vrijeme sve veći procenat maloljetnih majki, a kada vidimo samo koliko imaju godina, onda nam nikako ne bude dobro. 

ID:59961812

Međutim, i na Balkanu je sve veći procenat neželjenih maloljetnih trudnoća. To je posebno evidentno u Srbiji, koja u posljednje 2 godine bilježi jako veliki broj djevojki koje su ispod 18 godina starosti, a da su ostale u drugom stanju. Tako su doktori izbacili posljednje statistike, a to je da je u posljednje 2 godine na području Novog Sada i Pančeva zabilježen jako veliki broj malojetničkih trudnoća. 

Tako je u Srbiji do ovog trenutka u 2020 godini, zabilježeno čak 16.322 neželjene trudnoće, od kojih je čak 91% završilo sa abortusom, a onih 9% su uz saglasnost i prisustvo roditelja, donijele novi život na svijet. Kako su naveli neki doktori, glavni razloh je nedovoljna informisanost mladih osoba, prije nego što stupe u seksualne odnose. 

Nekada su ovi procenti itekako bili prisutni u siromašnim zemljama Afrike, ali kako je vrijeme počelo da odmiče, taj procenat se počeo lagano dizati i na području Balkana. Pišite nam u komentarima sva vaša mišljenja, vezano na ovu temu. 

Preporučeno