Situacija je u Srbiji u posljednjim danima i više nego kritična po pitanju covida 19, koji je uzeo maha i prema svemu sudeći, ako doktori žele da spriječe daljnje širenje zaraze i broj oboljelih osoba morače definitivno malo da pooštre već postojeće mjere. Podsjećamo da već duže od 2 sedmice ne rade ni restorani ni kafići poslije 19 sati, ali ni to nije dalo baš puno rezultata. 

Ako tome dodamo da nam jako skoro dolaze i novogodišnji i božićni praznici, onda nas sigurno očekuje jako velika i problematična situacija po ovom pitanju. Samim time, cijeli krizni štab se našao u raskoraku, jer se virus ponaša jako čudno, mutira, tako da je pred njima trenutno veliki zid koji je po svemu sudeći i više nego nepremostiv. 

Treba uzeti u obzir i trenutnu ekonomsku situaciju u cijeloj zemlji, jer je jako veliki potez zatvoriti male obrte, od kojih ljudi trenutno žive. Uvođenje policijskog sata i zatvaranje rada vikendom, bi bio svakako samoubilački potez, koji nikako ne bi bio dobar ulaz u 2021 godinu. Kako je rekla sama Naa Brnabić, ona s nada da je ovođenje obaveznog PCR testa ne stariji od 48 dana, jako dobar potez. 

Nada se da će na taj način bar malo uticati na to, da se plamen covida 19 ne razbukta več u januaru. Poodsjećamo, svi oni koji dolaze iz inostranstva u Srbiju, ako nemaju PCR test, moraće da imaju papir da su proveli bar 10 dana u izolaciji, prije dolaska u Srbiju

Preporučeno