Jedna od najvećih domaćih zvijezda narodne i folk muzike , koja na sceni traje nekoliko decenija  na kojoj joj mogu mnogi pozavidjeti je svakako pjevačica  Ana Bekuta. Ona  je veliki umjetnik kakvi mnogi maštaju da postanu.

Njen raskošan glas i prepoznatljive pjesme odrasle su mnoge generacije Od nje imaju priliku naučiti takmičari iz emisije Zvezde Granda jer je ona dugo godina u njoj član žirija. Pjevačicase maksimalno trudi da mladim pjevačima i budućim kolegama pomogne sa savjetima da bi izgradili bodru i uspješnu muzičku karijeru. Ona je još uvijek drago i omiljeno lice na TV ekranima i ima veliki broj pratilaca na društvenim mrežama.

Nedavno je objavila jednu fotografiju sa svojom pprijateljicom još kad je bila djevojčica. Ana Bekuta je sada u vezi sa poznatim visokim funkcionerom SPS-a  Mrkonjićem Mrkom i njih dvoje od javnosti ne kriju svoje emocije. On je glavni gost na njenim koncertima jer uvijek sjedi u prvim redovima.  Političar dugo ne živi sa svojom suprugom ali nije još zvanično  razveden.