Ovih dana top tema u cijelom svijetu, je zdravstveno stanje Njemačke kancelarke, Angele Merkel, koja muku muči sa svojim zdravljem, i po svemu sudeći, situacija nikako nije najbolja u ovome trenutku. Nemačka kancelarka Angela Merkel dospjela je u fokus medijske pažnje kada su kamere u nekoliko navrata snimile napad drhtavice. To je odjednom došlo, još prije par mjeseci kada je primala Ukrajinsku delegaciju u zvaničnu posjetu.

Naime, ona je danas tokom intoniranja nacionalnih himni uoči sastanka u Berlinu sjedila na bijelim stolicama i tako ponovo pokrenula glasine kako njeno zdravlje nije dobro. To je bilo i više nego očito u tim trenutcima, ali se protokol ipak morao ispoštovati.

“Dobro sam. Ljudi ne treba da brinu za mene“, odgovorila je Merkel na pitanje novinara o njenom zdravlju, ali je ipak ostala mala rupa u njenoj izjavi.

“Sada se više ozbiljna bolest ne može samo tako isključiti, mislimo da bi se neke stvari, ipak trebale detaljnije odraditi. Merkel treba što prije napraviti sve potrebne pretrage. Iako iza svega može stajati dehidracija treba isključiti ostale internističke i neurološke uzroke.Da je ona moja pacijentica ne bih joj savjetovao put u Japan i tražio bih odmah magnetsku rezonancu, mislim da je zrela za doktorske analize, i to iz ovih stopa”, kazao je doktor Berger i dodaje kako prema njegovom mišljenu nije riječ o Parkinsonovoj bolesti, kao što to i izgleda u ovim trenutcima.

Kaže kako se Merkel tresla previše jako te da drhtanje kod Parkinsonove bolesti ne nestaje samo tako. Đtefan Sajbert, glasnogovornik vlade tvrdi kako je Merkel dobro.

Preporučeno
Loading..