Prije 10 ak dana smo imali vijest kada je u Njemačkoj, neodgovorni vozač sa pasatom karavan i sa porukom na vratima se zaletio u njemački bundestag, nezadovoljan radom njemačke Vlade i Anglee Merkel. On je na taj način želio da ukaže kako NJemačka Vlada trenutno radi jako loš posao, i da je oi ekonomija ove zemlje itekako uzdrmana, jer je i tamo veliki broj ljudi ostao bez posla i bilo kakvih primanja. 

Napadač je odmah priveden, i procesuiran, a sada se slična stvar desila i u Srbiji. Vjerujemo da svi znate, da je u Srbiji uvijek povlačenje rigidnih mjera povodom korona virusa, oni su u vijek prvi sa prijedlozima brutalnih policijskih časova, koji su u pojedinim terminima trajali i po 4 dana, tako da se ljudima to nikako nije svidjelo. 

U tom periodu jako puno osoba je ostalo bez posla, ili je bilo spriječeno normalno da obnaša svoje dužnosti na poslu. Vođeni tim iskustvom, opet imamo nagovještaje radikalnih mjera u Srbiji, zbog sve većeg broja oboljelih osoba. Već se šuška o zatvaranju granica zbog novogodišnjih i božićnih praznika, kao i uvođenju policijskog časa, ali u puno blažoj varijanti, nego je to bio slučaj u aprilu i maju mjesecu.

Krizni štab i sam predsjednik Srbije LAeksandar Vučić su u par navrata imali prijetnje zbog cijele ove situacije, a danas je jedan stanovnik Beograda, modlučio da uzme pravdu u svoje ruke. On je sa svojim džipom krenuo u zgradu Vlade, i dok ga je policija i obezbjeđenje privodilo u vozilo marice, urlao je da ministri izađu napolje. 

Preporučeno