Također, postoje sela koja su toliko zabačena i udaljena od svih malo većih puteva da u njih niko ne kroči i decenijama a jedno od takvih sela su i Berići, a starica iz sela o kojoj danas pišemo zove se Vuka.

Ekipa Kurir a ju je posetila, a njoj je bilo i više nego drago, jer kako joj je muž Milan umro pre 3 godine, jednostavno je niko nije obišao. Njena deca su rasuta po svetu i vrlo je retko dolaze obići. Ipak Vuka je vesela i nasmejana žena koja kaže da je sve to život i koja se pomirila sa svojom sudbinom. Kada su je novinari pitali zašto ima šipke na prozorima, ona je rkla strašnu stvar, a to je u stvari jednostavno zaštita od medveda.

Ona je njima ispričala da je morala po njih da ide u grad i da ih naruči a sama ih je postavila kada su bili gotovi. Glavni razlog za ovo je bilo to što je kasno u noć kada je bila u krevetu je probudilo glasno hrkanje ispod prozora. Jedne noći ju je probudilo hrkanje, a kada je pogledala kroz prozor, ispod je spavao veliki crni medved. Pošto medvedi imaju običaj i da ulaze u kuće kada su gladni postavila je železne okove za svaki slučaj.

Preporučeno