CRNA HRONIKA JE I DALJE PUNA UŽASNIH DEŠAVANJA KOJA NAM STIŽU IZ MINUTE U MINUTU. SVAŠTA SE TU MOŽE VIDJETI, RAZNE VRSTE KRIVIČNIH DJELA, ALI JE NAJGORE KADA SE VIDI DA SE VRŠI TEROR I NASILJE, PA ČAK I ZLODJELA NAD MALOLJETNICIMA, I TO JE NAPROSTO NEOPROSTIVO. U NASTAVKU VAM DONOSIMO DETALJE ZLOČINA KOJI JE JUČER POTRESAO CIJELU BOSNU I HERCEGOVINU.

Policija je jučer uhapsila osobu incijala Z.M. koji je rođen 1991 godine iz Bratunca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo teško ubistvo, nad svojim rođenim djetetom. Nezvanično, sumnja se da je pomenuti otac nanio teške povrede svoj bebi. Dijete je bilo u bolnici u Tuzli, gdje je nakon zadobijenih povreda preminulo početkom aprila.

Otac je pomenutog dana bebu staru svega nekoliko mjeseci bacio na kućni krevet. Od udara beba je zadobila teške povrede i odmah je prebačena u bolnicu u Bratuncu, zatim u susjedni Zvornik, a potom je prebačena u UKC Tuzla gdje je od zadobijenih povreda odmah i preminula.

Policijskoj stanici Bratunac je, krajem prošlog mjeseca, prijavljeno je da je u Dom Zdravlja primljeno maloljetna osoba koja je zadobilo teške tjelesne povrede, za koje postoji sumnja da mu je nanio pomenuti Z.M. O svemu navedenom upoznat je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je naložio konkretno poduzimanje mjera i radnji u cilju kompletnog razlučivanja i otkrivanje cijelog ovog groznog krivičnog djela.

Policijski službenici će pomenutu osobu, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati u slijedeću nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina. Otac se još nije izjasnio šta je ga nagnalo na ovaj stvarno grozan čin.