Do sada smo više puta pisali o raznim proročanstvima, posebno onim koji su poslednjih nekoliko godina ugledali svjetlosr dana, a jedno od njih jeste i ono koje se odnosi na tajne spise, u kojima stoji kada će da dođe do velikog rata, kada će Albanci da pobjegniu sa KiM-a, a kako je otkrio patrijarh Jovan, ti tajni spisi se svakog mjeseca prebacuju iz jednog manastira u drugi, i u te spise mali broj ljudi je imalo uvid, a jedan od njih je i patrijarh Jovan, koji je rekao kako će Kosovo i Metohija da budu vraćeni Srbiji, jer navodno će Albanci da odluče da masovno odlaze.

Također, u njegovom proročanstvu stoji i to da će Srbija i Rusija zajedno da naprave podjelu Balkana i da će to da bude konačno, a u tajnim spisiam stoji i kako će se to tačno desiti, a razlog zbog kojih se oni svakog mjeseca prenose u drugi manastir su radi bezbjednosti. Čovjek koji čuva ove dokumente jeste monah Jovan Sinđelić koji je prenio patrijarhove riječi, pa je tako rekao sljedeće: “Kosovo će biti vraćeno Srbiji jer ga iz nekog razloga Albanci više, jednostavno, neće hteti, a to je već počelo da se dešava masovnim odlaskom Albanaca iz pokrajine”, rekao je on.

Jednom prilikom, davne 2005.godine nakon što je održana sveta liturgija u Manastiru Gračanica, na Vidovdan, patrijarh je izjavio da se od Kosmeta nikada ne smije odustati, a tada je on rekao: !”Svojim životima i životom po veri i kada ćutimo, propovedajmo reči Isusa. I u doba mira i slobode, i u doba ropstva i u doba borbi za slobodu. Gospod Isus Hristos opominje naše apostole, kao i sve nas, tako, dakle, svetli svetlost naša pred ljudima da vidovdanska dobra dela proslave Oca našega, koji je na nebesima. To je dužnost svih nas, braćo i sestre, da svojom verom živimo, postupamo i vladamo se.”

Preporučeno