Poznato je da se u nekim porodicama svekrve i snajke zaista vole i poštuju, ali mnogo je više situacija u kojima taj odnos umije da bude jabuka razdora, koja zna često i da dovede do razvoda supružnika. Jer tu se radi o borbi za pažnju najvažnijeg muškarca u njihovim životima, a to veoma često zna da se pretvori u pravi rat između dvije žene. Tako je jednoj ženi iz Beograda njena svekrva dozlogrdila, te je nakon 20 godina braka odlučila da napusti svoga supruga i da konačno nađe svoj mir. Ona je u svojoj ispovijesti, koja se pojavila i na društvenim mrežama napisala kako njen muž nije mogao da ostavi svoju, sada već staru majku, te se ona složila sa njime i nije mu ništa zamjerila, te je smatrala da on i treba da se brine o svojoj majci

Ipak, ona nije više željela da vodi život kao do tada, te je riješila da spakuje svoje kofere i da ode iz kuće. Ali, prije toga je suprugu ostavila detaljan spisak na kojem su pobrojane sve stvari koje je ona morala da trpi od svoje svekrve u zadnjih 20 godina. Da stvar bude još zanimljivija, taj njen spisak je pronašao i njen sin, te ga objavio na društvenim mrežama, a sa tim potezom je želio da upozori svoju majku kako će i ona jednoga dana da bude svekrva, te da povede računa da ne napravi iste greške:

” Lijepo nam je bilo, ne kajem se nijednog sekunda. Voljeli smo se i iz te ljubavi smo odgojili dva predivna sina, naša dva ponosa. Dogovorili smo se ko dva odrasla čovjeka, pošteno i ljudski, ali moram da ti kažem ono što i ti znaš, ali ne želiš da izgovoriš glasno. Ne moraš, ja ću napisati, a ti i ne moraš pročitati, neću ti zamjeriti” – napisala je žena u poruci. A nakon toga je istakla sve što joj je svekrva radila.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

Preporučeno