Već dva mjeseca narod Srbije, kao i region i cijela svjetska zajednica, je u nevjerici nakon brutalnog masakra koji je izvršio Kosta Kecmanović, učenik sedmog razreda. Napad se dogodio u zidinama Osnovne škole Vračar, koja važi za jednu od najprestižnijih ustanova u Beogradu. Škola nudi dvojezično obrazovanje i pohađaju je djeca iz bogatih porodica koje žive u gradu. Ozbiljnost situacije mnoge je ostavila u šoku i nevjerici.

 

 

Kosta se već skoro dva mjeseca nalazi na psihijatrijskoj klinici u kojoj je smješten prvog dana nakon ubistva. Ni u jendom momenu dječak nije pokazao grižnju savjesti niti kajanje zbog zločina koji je napravio . Pisalo se da čak nije ni pitao za svoje roditelje, i da je rekao da mu je žao što svoj plan nije sproveo do kraja, te da bi volio da je mogao da vidi reakciju svoje majke kada je saznala šta je uradio. Ono što je dječaka ubicu posebno zanimalo je to da li je on napolju popularan , i da li se o njemu priča i piše.

 

 

Majka kao ni otac nijednom nisu izrazili želju da vide sina , oni se bave drugi stvarima kao što su traženje rupe u zakonu kako oni nebi odgovarali za gnusan postupak njihovog sina. Naime , kako kaže izvo koji je veoma blizak porodici da Kostini roditeli negiraju krivicu kao i odgovornost za postupke njihovog maloljetnog sina. Advokati porodice Kecmanović će da tuže državu , a pravdu će da traže i od suda u Strazburu jer smatraju da su im povrijeđena prava koja garantuje Evropska konvencija. Oni ne dozvoljavaju da budu pozvani na odgovornost.

 

 

Preporučeno