Dijana Niven Bećirović proslavila se kao prva i najistaknutija starleta u Jugoslaviji, osvojivši srca brojnih uglednih obožavatelja. Njezino ime možda nije poznato mlađim generacijama danas, ali cilj nam je baciti malo svjetla na ovu zadivljujuću figuru. S nepunih četrnaest godina započela je karijeru modela, a do 1980-ih stekla je reputaciju jedne od najljepših žena u cijeloj Jugoslaviji.

Nakon što je završila srednju školu u Sarajevu, privukla je veliku pozornost svojim zanosnim izgledom. To je dovelo do njezinih uloga u raznim reklamama za socijalističke gospodarske subjekte. U tom razdoblju posao joj je cvjetao, a novca je, tvrdi, bilo napretek. Iako je bila blizu završetka studija glume, odlučila se za studij novinarstva. U sljedećih nekoliko godina stekla je još dvije diplome. Njezina karijera uzletjela je 1976. kada je krasila naslovnicu “Starta” i sklopila nekoliko reklamnih ugovora. Godine 1981. preselila se u Italiju gdje je nastavila svoju karijeru modela s velikim uspjehom prije nego što je konačno prešla u novinarstvo, što se pokazalo kao mudra odluka. Njezina je slava dosegla nove visine kada se pet godina kasnije pojavila na naslovnici “Playboya”.

Kao novinarka provela je dvije godine radeći za talijansku televiziju RAI gdje je imala privilegiju intervjuirati brojne istaknute ličnosti poput pape Ivana Pavla II., pape Benedikta XVI. i Airtona Sene. Osim profesionalnih uspjeha, imala je i niz romantičnih veza visokog profila s muškarcima poput Gorana Bregovića, Zdravka Čolića i Mick Jaggera. Začudo, unatoč općoj privlačnosti Michaela Corleonea, ona ga nije smatrala privlačnim. Al Pacina je prvi put upoznala dok je radio na kultnom filmu “Kum” s Francisom Fordom Coppolom. Iako su počeli izlaziti, brzo je otkrila da je Pacino bio jako paranoičan u vezi s paparazzima i da je stalno napet. Nadalje, smatrala je da je njegov ego previše jak i da među njima nema međusobne privlačnosti.

Nakon odlaska iz Rima, krenula je u potragu za Ahmetom Etergunom, poznatim glazbenim producentom čija je opsežna lista klijenata uključivala legendarne glazbenike poput Raya Charlesa, Led Zeppelina, Rolling Stonesa i Arethe Franklin. Kao Etergunova tajnica desetljeće i pol, imala je priliku komunicirati s nekima od najpoznatijih svjetskih glazbenika, a sada je izgubila broj slavnih umjetnika koje je upoznala.

Nakon incidenta s Berlusconijem, Bećirovića je tužio jedan talijanski list zbog izvještavanja o tom događaju. Ušla je i u kafansku tučnjavu zbog zavisti Nikija Laude prema njoj. Bećirovićeva danas živi u Los Angelesu, jer je završila studije na Američkom filmskom institutu. U svojoj posljednjoj knjizi “Moja priča” iznosi osobne i povjerljive informacije iz svog života.

Preporučeno