Kada je u pitanju Mira Mijatović ona je članica benda Via Talas koji je žario i palio pop scenom u staroj Jugi, danas se malo šta zna. Ona je bila ćerka Cvijetina Mijatovića predsednika posle Tita pa se samim tim njen privatni život od sredine 80 ih godina kao i život njene mlađe sestre Maje, čuvao u tajnosti. Zbog pozicije njenog oca, detalji o njenom životu se i dan danas prećutkuju, što je dovelo do toga da su je mnogi i zaboravili.

Mirjana Mira Mijatović je rođena u Ljubljani 1961 godine a bila je ćerka Cvijetina Mijatović učesnika Narodnooslobodilačke borbe, narodnog heroja Jugoslavije i predsednika SFRJ od 1980. do 1981. godine i Sibine, pozorišne glumice, koja je tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći 1970. godine. Nakon smrti Sibine otac jj je se oženio srpskom pozorišnom, filmskom i televizijskom glumicom Mirom Stupicom. Cvijetin je preselio porodicu u vilu na Dedinju, ubrzo nakon što je izabran za funkciju predsednika SFRJ, a tu i zvanično počinje njihova priča.

Također, za sestre Mijatović su mnogi govorili da su bile lepe, energične, nasmjenae, fatalne, druželjubive, parti „manijaci“. Njihovo društvo su činili tadašnji aktuelni gradski umetnici i deca iz uglednih porodica – Milan Mladenović, Bojan Pečar, Dušan Gerzić Gera, Miško Plavi, Slobodan Cicmil, Goran Vejvoda, Bebi Dol, Margita Stefanović, Petar Peca Popović, Borjana Bulajić, sestre Udovički, Sonja Savić, Krle iz Idola… Zatim je 1980 godne počela da se rađa ideja o muzičkoj grupi VIA Talas koju su činili Bojan Pečar, Mira Mijatović a ujednom delu i Miško Plavi i Dušan Gerzić. Ostatak čitajte ovde. 

Preporučeno