Danas se malo vraćamo ovoga vikend u prošlost, u sada već davne 70 i 80 e godine, kada je muzička industrija u bivšoj Jugoslaviji bila na jako visokom nivou. Tadašnje pjesme koje su se snimale, rado su slušane i dan danas, i već sada se može reći da su bili apsolutni evergrini. Nije se puno snimalo, ali se jako dobro znalo da kada neko izda album, da će to da bude apsolutni hit u cijeloj zemlji. 

Tada se pjevači nisu razbacivali sa honorarima, bilo je puno skromnije u svakom mogućem pogledu, a danas kada pogledate samo koje se cifre vrte na estradi čovjeku jednostavno ne bude dobro. Vjerujemo da se svi sjećate hrvatske grupe Srebrena krila, a njihov tada prvi pjevač je lomio ženska srca, a radi se naravno o legendarnom Vladi Kalemberu. 

Čovjek koji je već tada imao specifičnu boju glasa, koja je bila pomalo hrapava, i razlikovao se od svih pjevača u to vrijeme, i baš je zbog toga bio jako tražen. Sa grupom je snimio 2 albuma, i onda se otisnuo u solo vode, i tu je imao jako dobru karijeru, međutim, u posljednjih 10 godina kao da je propao u zemlju. 

Saad se bavi menadžerskim poslom. a može se reći kada se pogledaju slike, da ga je polako nagrizao i zub vremena. Evo kako danas izgleda legendarni Vlado Kalember. 

Preporučeno