Već smo par puta pisali o voditeljskom poslu koji je itekako komplikovan i zeznut, koliko god izgleda jako lagan za raditi. Svi bi voljeli da rade tu vrstu posla, jer izgleda jako atraktivan ali on sa sobom nosi i neke jako komplikovane stvari. Srediti se, našminkati u slučaju da ste žensko, nasmijati se i stati pred TV kameru, i gleda vas jako veliki broj ljudi. 

Sve je jako lako uraditi ako nasnimate neku emisiju, kada su dozvoljene greške, i koje se mogu ispeglati i naštimati u montaži, ali kada ide emisija ide u živo, tu onda nema mjesta za bilo kakve greške. Jednom kada pogriješite onda definitivno sve ide do vraga. Imamo jako puno video klipova na cijelom Balkanu kada su poznate voditeljke se totalno izblamirale. 

Greške se u 90% slučajeva radi kada je u pitanju izgovor voditelja, kao i prošlog mjeseca kada je voditeljka na RTS-u rekla da je trenutna temperatura u Beogradu 180 stepeni, umjesto trenutnih 18. Danas vam donopsimo situaciju sa TV Pink, gdje je voditeljka radila jutarnji program, a u pola emisije je imala popularnog srpskog pjevača Dejana Matića 

Ona je počela ovaj TV razgovor, koji je rađen putem skajpa, a na početku mu je postavila standardno pitanje koje uvijek svima postavlja, a ono je glasilo:”Da li nas čujete i vidite?” Međutim, zaboravila je da je sa driuge strane pjevač koji je slijep, kao i njegov mlađi brat Saša Matić. 

Preporučeno