Mevludin Duvančić je  poznati vidovnjak iz Bosne,kojem su mediji  dodijelili nadimak “Balkanski Nostradamus”. Bilo je to prije šest godina kada je prognozirao preranu smrt Šabana Šaulića i Džeja Ramadanovskog. Međutim, skrenuo je pažnju i na Brenin zdravstveni problem, koji je ona trenutno uspjela držati pod kontrolom.

 

 

 

 

 

-Budućnost će biti izazovna vremena za Džeja, Šabana i Lepu Brenu. Džej će se suočiti sa srčanim komplikacijama i biće mu potrebna medicinska pomoć i podrška. S druge strane, Brena će se susresti sa značajnim problemima sa zgrušavanjem krvi i svoje zdravlje će moći sačuvati samo redovnim pregledima. Šaban će se suočiti i s brojnim poteškoćama, uključujući trbušne probleme i hipertenziju.

Ovakva predviđanja iznio je Mevludin, a da šok bude veći, Šaulić je tragično preminuo zbog rupture trbušne aorte uzrokovane saobraćajnom nesrećom. Ipak, za Brenu ima nade jer je balkanski Nostradamus dao rješenje u svojoj prognozi, naglašavajući važnost marljivog tretmana, kojeg se Brena trenutno pridržava. Od kada je prije 18 godina dobila dijagnozu krvnog ugruška, Brena se vredno pridržava svih preporuka svog doktora. Prije mnogo godina stekao sam znanje da je pristupanje problemima sa sabranim načinom razmišljanja najefikasniji način za njihovo rješavanje.

 

 

-Ne prepuštam se panici lako. Kada sam se prvi put susreo sa trombozom, marljivo sam se trudio da se edukujem o ovoj temi i postao čest posetilac ordinacije. Navikla sam na ovakav način života i razvila razumijevanje o tome šta smijem, a šta ne smijem da konzumiram, kao i kako da se krećem u svojim svakodnevnim aktivnostima. Brena je otvoreno priznala da potpunu kontrolu nad svojom trombozom održava umjerenom fizičkom aktivnošću, sprječavanjem iscrpljenosti i izbjegavanjem pretjerano zagrijanog okruženja.

 

 

Preporučeno