Jučer je cijelu regiju potresla vijest o smrti poznate Marije iz Žikine dinastije, to jeste popularne glumice Rialde KAdrić, koja je iznenada preminula u 57 godini života. Vijest je žestoko odjeknula ne samo u Srbiji, nego u cijeloj regiji, jer ju se svi sjećaju iz ove hit serija u kojoj se pojavila sa samo 13 godina sada već davne 1977 godine. 

Ona je odmah nakon snimanja serije otputovala za London gdje je živjela do 2006 godine, kada se nakratko vratila u Srbiju, da bi se preselila u Atinu u Grčku gdje je živjela sve do svoje smrti. Rialda je proživjela sve i svašta u životu, a najteže joj je bilo kada su krenula ratna dešavanja na ovim prostorima, i kada je saznala da joj je majka preminula u Beogradu, a aerodromi uopšte nisu radili, tako da nije mogla biti prisutna na sahrani. 

Već je uveliko bilo dogovoreno snimanje nastavka Žikina dinastija, a ona je trebala igrati ulogu bake, zajedno sa Bobom, gdje bi imali jako puno unučića, doduše bez djeda Žike koji je faktički 50% cijelog filma. Kontaktiran je jučer i Vladimir Petrović, poznati srpski glumac koji je glumio jako uspješno ulogu Bobe u cijelom serijalu. 

Izjavio je da je jako potresen sa cijelom situacijom, i da ju je njegova smrt jako pogodila. Imao je jako velike planove sa njom, a vjeruje kako bi nova Žikina dinastija bila sjajna za sve gledaoce. Još uvijek se ne zna uzrok smrti Rialde Kadrić. 

Preporučeno