Ovog prvog radnog dana u sedmici bavimo se opet korona virusom, koji nas dočekuje sa svakog mogućeg ćoška. Jednostavno svako jutro kada otvorimo internet portale, samo čekamo kada ćemo vidjeti neke nove mjere koje su uvedene, i kako će nas svakog trenutka zatvoriti u naše kuće. Cifre samo rastu, i pored toga što se ljudi pridržavaju svih mjera, opet cifre rapidno skaču u posljednjih 20 dana. 

Dosta puta smo pisali o neobičnim situacijama sa svih krajeva svijeta što se tiče bolnica i medicinskih radnika. Njim adefinitivno treba skinuti kapu, jer se jako dobro sjećmo početaka pandemije sa covidom 9, kada neki medicinski radnici jednostavno od volumena posla, mnisu išli kući p onekoliko dana. Oni su uvijek na prvim borbenim linijama, i svakako su prvi na udaru po pitanju oboljenja od covida 19. 

Međutim, da uvijek ima jako čudnih i bezobzirnih ljudi, pogotovo u svijetu medicine, pokazuje nam i slučaj koji ćemo vam prenijeti u nastavku današnjega članka. Naime, bolničar iz italijanskog grada Bergama, je otuđio novčanik i kreditne kartice od svoga pacijenta, nesretnog čovjeka koji ima 66 godina, i koji je zaradio covid 19. Pacijent je stigao sa opasnim zapaljenjem pluća, a medicinar koji ga je primio, je uzeo novčanik i potrošio mu cijeloih 6.000 dolara. 

Pacijent je jako brzo prebačen na intenzivnu njegu, gdje je na žalost jako brzo preminuo. Bolničaru je sve išlo na ruku, jer niko nije mogao da provjeri njegove lopovske aktivnosti. Međutim, kada je njegova porodica provjerila karticu, primjetila je čudne transakcije, a bolničar koji ima 41 godinu uhapšen je sa svojom partnerkom od 23 godine. Pare su potrošili na šopinge. 

Preporučeno