Dino Merlin, renomirani kantautor, jedna je od najcjenjenijih i najslušanijih glazbenih zvijezda na području bivše Jugoslavije. Njegovo glazbeno putovanje počelo je ranih 1980-ih kada je snimio svoj debitantski album, radeći noćnu smjenu u tvornici željeza kako bi spojio kraj s krajem. Unatoč trenutnoj zasluženoj slavi i uspjehu, njegova prošlost nije uvijek bila tako idealna. U djetinjstvu je iskusio duboko siromaštvo, nesposoban ni zamisliti raskoš u kojoj sada uživa. Na pitanje o svom trenutnom financijskom statusu, Merlin je odlučio podijeliti poteškoće s kojima se suočavao u svojim ranijim danima, izjavivši: “Izdržali smo težak život, a pomisao da se prepustimo morskom odmoru bila je daleki san.

Sada kada je život pao u mjesto, ne žalim – ni za čamcem koji posjedujem, ni za svojom nepokolebljivom ljubavlju prema moru”, potvrdio je tada pjevač Dino Merlin. Zbog dosadašnjih iskustava sa siromaštvom, pojedinac je umalo ostao bez životne družice, supruge Amele, koju rijetko otkriva javnosti. Prema riječima glazbenice, Amelini roditelji u početku nisu odobravali da se njihova kći, koja je studirala arhitekturu, druži s nekim tko je financijski nestabilan. Zapravo, pojedinac priznaje da je u biti morao oteti svoju ženu. Bili su prisutni samo njegov kum i Amelina sestra, koja je bila kuma. Govor matičara činio se beskonačnim, jer je pojedinac zabrinuto motrio na vrata, bojeći se da im netko ne poremeti veselje. Nakon obreda vjenčanja, osoba je Amelu odvela u Dubrovnik na medeni mjesec. Po povratku, preselili su se k majci te osobe i odmah osjetili težinu svakodnevnog života.

Pojedinac se suočio s ogromnim obiteljskim obavezama i mukotrpnim poslom, dok su Amelini roditelji bili toliko bijesni da su šest mjeseci odbijali komunicirati s njom. Glazbenik tvrdi da je dan kada mu je Amela priznala ljubav jedan od najznačajnijih trenutaka u njihovim životima. Njihova je ljubav ostala neokaljana nikakvim značajnim izazovima ili skandalima, a njegovo obožavanje prema njoj jednako je intenzivno kao i prvog dana kad ju je ugledao, a to se dogodilo 8. kolovoza 1979. Današnji dan ima golemu važnost u mom životu, i osjećam grižnju savjesti što ga nisam obilježio na način koji dolikuje njegovoj važnosti. Tijekom trideset i pet godina nastojao sam svaki 8. kolovoza učiniti nesvakidašnjim, s ciljem da iznenadim i obradujem svoju suprugu, no čini se da će proći cijeli moj život, a da na adekvatan način ne iskažem veličinu značaja ovoga dana”, rekao je. muzičar.

Sa suprugom Amelom ima dvoje djece – kćerku Naidu i sina Hamzu. Sin Nezir je dobio ime po Amelinom ocu, piše hellomagazine. “Da, žalim kako su mi djeca brzo odrasla . Usred životnih borbi često zanemarujemo činjenicu da se život odvija u sadašnjem trenutku. I tko bi u tom životu mogao imati veću važnost od onih koji su nam najbliži? Naida je došla na svijet u ranim fazama mog profesionalnog puta, a tijekom mog djetinjstva susrela se sa širokim rasponom iskustava, od trenutaka financijske borbe do trenutaka obilja. Naviknula se na jednostavan i skroman način života, pa kad god je pitam što bi htjela da joj donesem s putovanja u New York ili Pariz, uvijek je isti odgovor: “Tata, hvala, ali ja imam sve Trebam. Samo se vrati kući što prije možeš.

Preporučeno