Vrlo često možete da vidite kako na društvenim mrežama, tako isto i na raznim portalima da razne ličnosti poput sportista, glumaca i pjevača bdu glavna tema, ali vrlo slabo se piše o brojnim književnicima kojih na našim prostorima ima tekako puno, a i danas je mnogo pisaca i spisatelja koje javnost, ali isto tako i djeca mnogo vole.

Kada su djeca u pitanju jedan od najboljih pisaca svakako je Ljubivoje Ršumović, koji svoj posao mnogo voli, a u kojem je on itekako uspješan. Njegova ljubav prema djeci je toliko očita i daje sve od sebe da unučadi pruži ljubav i vrijeme, a to za njega znači igranje šaha i odmaranje s njima. Pisac je mnogo vezan za svoje selo u koje je rođen i gdje su ga roditelji othranili, a bez obzira na to što je on mnogo vremena proveo u Beogradu, ipak je na selu njemu najbolje, a jednom prilikom on je rekao i da će kraj svog života dočekati u svom selu Ljubiš.

On je za medije rekao kako na jednoj stijeni u blizini ima urezano slovo “Lj” i da mu je to od posebnog značaja. Kada je izgubio roditelje, odlučio je da bratu ostavi porodičnu kuću, a on je izgradio svoju na kojoj mu mnogi ljudi zavide jer ju je stvarno majstorski napravio, kako se može vidjeti na slikama. Kada ima slobodno vrijeme on ga provodi tako što pravi razne čajeve, bavi se travarstvom, a isto tako pravi i razne prirodne meleme, farva drvenariju, i sve ostale poslove. Vrijeme voli da provodi sa svojom djecom i unučadima.

Preporučeno