U posljednjih par dana top tema u cijeloj regiji je Fajzerova vakcina koja se uveliko počela koristiti i primjenjivati u cijelom svijetu, ali još uvijek nije poprimila velike razmjere, i može se reći da je u testnom periodu. Prvo se krenulo od medicinskih radnika na dobrovoljnoj osnovi, pa će se onda početi i sa masovnim primjenjivanjem Fajzerova vakina je sada već prije 3 dana stigla i u Srbiju, a radi se o približno 5.000 doza.

Da bi se izbjegl bilo kakva sumnja građana Srbije koji su odmah krenuli sa zavjerama teorije, odmah su prvi u red stali Predrag Kon, Darija Kisić Tepalčević i premijerka Srbije Ana Brnabić. Tako su oni u četvartak u 10 sati, njih dvije kao i epidemiolog Predrag Kon, prvi primili vakcine u Institutu Torlak, i na taj način su htjeli da pokažu narodu da su totalno ispravne i bezopasne za šire građanske mase.

Foto reporteri i novinari su bili na licu mjesta i sve su snimili okom kamere, a prve izjave ovog trojca iz kriznog štaba je reklo da se osjećaju sasvim uredno, i da imaju samo manji bol u mjestu uboda. Međutim, odmah su po društvenim mrežama krenule priče kako se radi o fiziološkim otopinama i da uopšte nisu primili pravu vakcinu. 

Mnogi su rekli da se igla uopšte na snimcima ne vidi, tako da zapravo i nisu primili vakcinu. Tako su i u Majamiju objavili snimak, gdje se uopšte ne vidi da igla izlazi iz ruke. Pogledajte i sami kako to sve izgleda, i da li ćete se vakcinisati kada za to dođe vrijeme?

Preporučeno