Već skoro dvije nedjelje je britanska kraljevska porodica tema broj jedan u cijelom svijetu, a sve je počelo kada je preminula kraljica Elizabeta II, pa su se nakon njene smrti u medijima potegnule razne teme koje se odnose na kraljevsku porodicu, a nekako su u fokusu najviše princ Hari i njegova supruga, Megan Markl. Nakon kraljice i njenog vladanja koje je trajalo 70 godina, na njeno mjesto došao je njen najstariji sin Čarls III, koji je sada novi kralj.

Javnost je mnogo uzburkana nakon dolaska princa Harija i Megan, pa se o njima danima pisalo, a izgleda da su sada na red došla i njihova djeca. Prema pisanju tamošnjih medija, kralj Čarls, koji je inače i otac princu Hariju, je navodno odlučio da ga kazni žestoko, pa će ga udariti tamo gdje ga najviše boli, a to su njegova djeca. Naime, nakon što im je oduzeo titule Njihovog kraljevstva, on kako prenose tamošnji mediji planira da im oduzme i titule princa i princeze, a razlog tome jeste što će do kraja ove godine da izađu memoari njegovog sina Harija, koji je dosta otkrio o kraljevskoj porodici, a i otkrio je i to kakav je njegov odnos bio sa njegovim ocem, nakon smrti njegove majke Dajane.

Izvor koji je blizak kraljevskoj porodici je rekao kako je Čarlsa ipak posebno zaboljelo to što je Hari udario žestoko na njegovu maćehu Kamilu, pa je rekao sljedeće: “Čarlsova odluka zavisi od toga kakva će situacija biti sa knjigom, ali i sa Netfliksovom serijom u kojoj je Hari takođe otkrio dosta toga o svom životu”, rekao je izvor. Ostatak teksta pročitajte ovde.