Zapanjujuća vila u vlasništvu Ceci Ražnatović u Ayia Napi, koja se nalazi na Cipru, uskoro će biti dostupna javnosti. Unatoč tome što je bila utočište za obitelj tijekom rata, sada će biti pretvorena u sklonište za opće dobro. Znak na ogradi koji najavljuje ovakav razvoj događaja može biti iznenađenje, ali to je uobičajen prizor na svakoj kući na Cipru. Ove oglasne ploče su preventivna mjera za spas građana u slučaju napada ili opasnosti. Osim brojnih bunkera i skloništa koji već postoje, neke privatne vile izgrađene su od čvrstih materijala i imaju podrume za potrebe spašavanja građana. Jedna takva obavijest nalazi se na ogradi koja okružuje kuću slavne pjevačice.

Poznata rpska pjevačica, koji već nekoliko godina živi i radi na Cipru, potvrdio je ovu informaciju. Iako je vjerojatnost ponavljanja turske invazije iz 1974. mala, uvijek je bolje biti spreman na bilo kakvu mogućnost. Sigurnost građana u slučaju bilo kakve opasnosti bila bi osigurana pomoću za to predviđenih objekata, među kojima je i Cecina kuća. Država bi regulirala plaćanje računa, vodu, struju, hranu, osigurala da sve bude organizirano i spremno za građane. Uključeni bi bili i paketi lijekova i vode. Prethodnih godina provedene su procjene kako bi se utvrdilo koje kuće ispunjavaju potrebne uvjete, mjerenje kvadrature, materijala i ventilacije. Rezultati tih procjena objavljeni su na pregledanim kućama. Ayia Napa ima značajnu stratešku važnost jer se nalazi relativno blizu “Zelene zone”, koja je granica koju kontrolira UN između “slobodnih” i okupiranih dijelova Cipra.

Prema izvoru, Ciprani se moraju svake godine javljati vojsci kako bi obnovili svoje znanje o rukovanju oružjem i pružanju prve pomoći kako bi se obranili dok pomoć ne stigne iz Grčke. Vrijedi napomenuti da je Jugoslavija bila prva zemlja koja je Cipru pružila pomoć i opskrbila ga oružjem za samoobranu. Stanovnici ovog mjesta ne odustaju lako od svojih sjećanja, a svoja uvijek dočekuju raširenih ruku. Osim toga, ovdje ima ulica koje se zovu po Srbiji, au Nikoziji se nalazi Titova bista. Prema našem izvoru, većina autocesta izgrađena je tako da mogu poslužiti i kao piste za polijetanje i slijetanje zrakoplova.

Preporučeno