Ovu radnu sedmicu ćemo da započnemo sa novostima koje nam dolaze iz Grčke, gdje se trenutno nalazi dosta turista iz Srbije, jer opšte poznato nam je da je upravo Grčka jedna od omiljenih destinacija građanima Srbije, kada je ljetovanje u pitanju, kako zbog pristupačnosti tako i zbog blizine, gostoprimstva i svega ostalog. Međutim, sada se pojavila jedna vijest koja je pomalo zabrinula sve, a evo o čemu se radi.

Dakle, riječ je o tome da je srpskim turistima, ali i svima ostalima, koji su trenutno na ljetovanju u Grčkoj stigla jedna poruka, u kojoj je bilo obavještenje o nevremenu koje se približava. Tako je ova poruka koja je poslata od strane Civilne zaštite bila i na grčkom ali i na engleskom jeziku i u njoj je pisalo kako bi svi trebalo da izbjegavaju putovanja koja i nisu tako nužna, te da pored toga oni prate i sve savjete koji dolaze od nadležnih službi. Pomenuta poruka poslana je u 21:50, a u njoj je pisalo sljedeće: “U naredna 24 sata moguće su ekstremne vremenske prilike u oblasti”.

Također se na sajtu Civilne zaštite navodi i to da se na sjeveru Grčke, ali isto tako i u centralnim dijelovima očekuje nevrijeme koje bi trebalo biti praćeno sa jakim vjetrom, ali i sa velikom količinom padavina. Jednoj turistkinji nimalo nije bilo svejedno jer je ona primila ovu poruku, pa je odlučila da se raspita i među ostalim turistima o čemu sde zapravi radi, a onda su joj rekli kako su skoro svi dobili istu poruku i da nema razloga da paniči. Jedna članica grupe navela je: “Kiša sa jakim vetrom oko 2 sata noćas. Preporuka da se zatvore prozori i stvari sa terase, ko ima, unesu u apartman”, a nevrijeme u Grčkoj cijeloj se očekuje u toku noći.