Situacija oko Srbije i Kosova je posljednjih 30 godina itekako zategnuta, i koliko god se trudili da se ti odnosi izglade, po svemu sudeći cijeli sukob između ova dva naroda. Jako puno puta je bilo na ivici rata, ali je Aleksandar Vučić uvijek uspjevao da izgladi sve stvari. To je bila i tema nedavnog sastanka u Vašingtonu, kada su postignuti konačni dogovori. 

Međutim, uvijek imamo pojedinaca koji po medijima rade sve i svašta, te po društvenim mrežama izjavljuju sve i svašta i uvijek se vodi polemika oko toga čije je Kosovo, da li će biti nezavisno, da li će pripasti Srbiji’ Uvijek su to pitanja koja se povlače po svim medijima i društvenim mrežama. Tako je predsjednik SANU-a Vladimira Kostića gostovao na jednoj srpskoj televiziji i govorio o Kosovu i Metohiji.

On je jedan od rijetkih političara i javnih ličnosti koji ima totalno drugačije stavove o Kosovu i Metohiji, i javno je izjavio da Kosovo i Metohija ne pripada Srbiji. To je izazvalo pravi haos na društvenim mrežama, a mnogi su ga osudili, a najgori od svih bio je i Veljko Ražnatović. On ga je nazivao pogrdnim riječima: “Nazvao ga je pi čko ćorava, uz dužno poštovanje sisajte ku rac pič ko smrdljiva.”

“Kosovo nije naše, što prije to shvatimo biće to puno bolje po nas”, izjavio je ovaj poznati političar. Mnogi su stali na Veljkovu stranu, a sada se očekuje šta će Instagram sve reći na ovaj veljkov stori, ko zna možda opet bude njegov nalog suspendovan kao prije 2 mjeseca. 

Preporučeno