Poznata pjevačica Merima Njegomir je preminula prije skoro dvije godine. Ona je bila pjevačica narodne muzike , a njeni onožavaoc su bili u šoku , jer ju je olest odnijela za samo par mjeseci . Pjevačica je iza sebe ostavila kćerku Ljubicu koja je na majku jako uporna i hrabra , ali i strpljiva . Naime , Ljubica je odlučila da napusti siguran kancelarijski posao koji e imala i počela se baviti onime što voli a to je izrada slastica.

 

 

Ljubica o samom poslastičarskom poslu na samom početku ništa nije znala , i morala je puno da uči , i da usvoji neka pravila , a da je u tomr jko brzo uspjela , dokazuje činjenica da je danas jedna od najpoznatijih u ovome poslu . Ljubicine torte se mogu vidjet na brojnim događajima , ne samo u Beogradu nego i u drugim mjesima u Srbiji.

 

 

Ljubica je o posu posastičara počela da razmišlja kada je postala majka i kada je na svijet došla njena kćerka Sonja . Tda je željela što više vremena da provodi s njom . Tao je došla na ideju da počne da pravi tortu , iako je imala dara za ovaj posao , trebalo je čak godinu dana da ga usavrši . Iako joj nije bilo lako sa malom bebom , nie jo padalo na pamet da odustane jer je vjerovala u sebe , pa čak ni u vrijeme pandemije korona virusa , kada su mnogi biznisi propadali ona nije gubila glavu. Tada je Ljubica i njen tim prešli na izradu kolača koje su prodavali na kilogram i dostavljali na adresu i tako su opstali . Ona ima samo jedan savjet za domaćice , koje prave svoje poslastice , a to je da se uvijek drže recepta jer jedna pogrešno odmjerena kašika može da dovede do katastrofe.

 

 

Preporučeno