Cijela regija je ostala zatečena na tužnu vijest da je preminula poznata jugoslovenska i hrvatska glumica Mirjana Majurec u svojoj 70. godini života, nakon duge i teške borbe sa karcinomom, a ovu vijest su potvrdile njene kolega i prijatelji iz njenog pozorišta Gavela,a u izjavi je rečeno: ” Mirjana Majurec preminula je jutros u 5.30 sati na Rebru gdje je primljena prije sedam dana zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Inače, Mirjana je rođena u Splitu 23. avgusta 1952. godine. Akademiju dramskih umjetnosti završila je 1976. godine, a odmah nakon diplome zaposlila se u pozorištu Gavela. Tu je nastupila po prvi puta 1973. godine u predstavi Holderlin, a u svome pozorištu je igrala na desetine predstava

Prva filmska uloga bila joj je u filmu “Psihopati” 1974. godine, a nakon nje gledali smo je između ostalog i u filmovima “Izbavitelj”, “Kraljeva završnica”, “Kad mrtvi zapjevaju” i “Ispod crte”, a na televiziji smo je gledali u serijama “Kapelski kresovi”, “U registraturi”, “Grlom u jagode”, “Nepokoreni grad”, “Velo misto”, a za ulogu Bibe u seriji “Naši i vaši” dobila je nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta.

Osim toga bila je i udata za poznatog glumva Ivicu Vidovića, za kojeg se bila udala 1975. godine i sa kojime je dobila i sina Luku. Deset godina kasnije se udala po drugi puta, za tada veoma poznatog fudbalera Marka Mlinarića, sa kojim je otišla da živi u Francuskoj, a tu je rodila i svoga drugog sina, Ivana. Početkom rata u Hrvatskoj se vraća u svoju zemlju, a 1995. godine se rastaje od fudbalera. Rak dojke dijagnostifikovan joj je u aprilu 2010. godine, a odmah je krenula s hemoterapijama.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

Preporučeno