Vjerujemo da je mnoge od vas ovakav naslov frapirao, jer niste vjerovali da je ovako nešto moguće, ali očito da e to dešava u svijetu, čak i kod nas, posebno na romskim svadbama. Ali 73 kuma?? To je ipak nešto za šta je malo ko čuo. Tako se nešto desilo djevojci koja se zove Šantel Kijeli, ima samo 18 godina a udala se vjerovali ili ne za svoga rođaka Džim Tokena, i to tokom “sezone vjenčanja”, u svom rodnom gradu u Irskom Dablinu. Cijelo vjenčanje je napravljeno po romskim običajima, jer oni pripadaju tom manjiskom narodu u Irskoj

Inače, ovo vjenčanje je kasnije prikazano i u emisiji ”My big, fat Gipsy wedding”, te je ovaj mladi par, kako smo već objasnili, pripadnik naroda koji je poznat po svojim lutanjima, a u samoj Irskoj Romi su poznati po tome da 10 mjeseci u godini lutaju po cijeloj zemlji, a onda se vraćaju u svoj dio države u kojoj inače žive, i tada kreće njihov običaj kojeg oni zovu ”Sezona vjenčanja”

Njihovo vjenčanje je bilo specifično po mnogim stvarima, prije svega jer su njih dvoje brat i sestra po stričevima, a i cijeli grad je bio pozvan na njihovo vjenčanje. Njena vjenčanica je bila posebna, ukrašena sa preko 20 hiljada kristala, a Šantel je imala 7 djeveruša, dok je mladoženja imao čak 73 kuma. Mladinu vjenčanicu je osmislila poznata dizajnerka Telma Madin, a povodom ovoga vjenčanja medijima je otkrila ove stvari: ”Djevojke su ovdje u Ratkilu veoma ugledne. Mi volimo da kažemo da se irski ’putnici’ vraćaju 50 godina unazad, ali djevojke iz ovog mjesta idu 100 godina unaprijed. Oni su svi jedna porodica i mislim da je to razlog zašto je ovo mjesto toliko bogato” poručila je.

 

Preporučeno