U četvrtak 8.septembra nas je napustila kraljica Elizabeta II, koja je preminula u 96.godini života. Kraljica je na tronu bila 70 godina, a sada je prijesto preuzeo njen sin Čarls III. Cijelo ljeto ona je boravila u svom zamku u Balmoralu, a prije nekoliko dana njeno se zdravstveno stanje pogoršalo, i na kraju nažalost ona je preminula. Nakon što nas je kraljica napustila, svi svjetski pa i domaći mediji počeli su da se bave sa njom i njenim životom, pa su tako izašli mnogi detalji koji javnosti do sada nisu bili poznati, a koji su itekako zanimljivi.

Ono što je ipak najviše pažnje javnosti privuklo jeste dolazak princa Harija i njegove supruge Megan, pa se u medijima dosta pisalo i o njima i tome koliko su puta oni poniženi od kako su stigli u Veliku Britaniju, a svi znamo da oni nisu u dobrim odnosima sa ostatkom kraljevske porodice. Mnogi su ipak oduševljeni jer su oni opet zajedno, i nadaju se da će se njihovi međusobni odnosi popraviti. Naime, jučer je na službi u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru koja je upriličena poslije ceremonije u Vestminsterskoj opatiji, desio se susret prinčeva Vilijama i Harija, koji je svom starijem bratu rekai nešto, a sada je čitač sa usana otkrio o čemu se radi.

Naime, dok je princ Vilijam stajao na ulazu u prvi red, princ Hari ga je upitao: “Da prođemo prvi?”, a on je samo klimnuo glavom prije nego što je supruzi, princezi od Velsa, rekao: „Pusti ih da prođu prvi”. Kejt je odgovorila: “U redu”, a a onda su Hari i Megan prošli pored nje, princa Džordža i princeze Šarlot i zauzeli svoja mjesta. Mnogi su zamjerili jer je Vilijam odgovorio na taj način, tačnije klimanjem glavnom, a onda je svima kao šlag na tortu uslijedilo i “uredu”, od Kejt. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno