U poslednjih par dana ne prestaju nam stizati katastrofalne i sumorne informacije iz Severnog dela Evrope. Strašne poplave su pogodile Nemačku i Luksemburg, a i Holandija je ove nedelje itekako pod jako velikim poplavama, Ni Balkan nije nikako nije pošteđen cele priče, a Srbija je u najgoroj poziciji u poslednjih sedam dana, gde je zabeležen jako veliki broj poplava, a kiša i veliko nevreme se očekuje do srede, kada se očekuje postepeno poboljšanje vremenske situacije. 

Tada se opet očekuje poboljšanje cele vremenske situacije u celoj regiji. Ali, gledajući veb portale nikako dobre vesti nam ne dolaze iz Nemačke, gde je do sada poginulo preko 200 osoba a Angela mErkel je po povratku iz Nemačke obišla ugrožena područja, a tamo je zatekla sliku koju nikada uživio nije videla u svojoj zemlji. 

U nekim krajevima nemačke auta su pobacana kao igračke, nalaze se po drveću, dok su vodene bujice nosile kuće kao kartonske kutije. Međutim, mi se ponovo vraćamo na Balkan, gdde se opet dešavaju jako velike poplave i izlevanje velikih reka. 

Lješ, Skadar, i Đirokastri su velike reke u Albaniji koje su danas izlile iz svojih korita, i prema prvim informacijama napravile su štetu veću od 200 miliona evra. Predsednik ove zemlje proglasio je vandrednu situaciju, a stabilizacija vremenskih prilika očekuje se do kraja sedmice. 

Preporučeno