Srpska Toskana, predio koji se nalazi u blizini Aranđelovca svima je jako dobro poznato mjesti, i da sve što se ovdje posadi to i nikne, i da je jedno od najbiljih mjesta kada je u pitanju voće, al da dvije različite vrste voća rode na jednom stablu, to se do sada nije vidjelo ni ovdje, a sumnjamo i na nekom drugomm mjestu. Upravo o tome ćemo da pišemo u nastavku današnjeg članka. Naime, dvojica dječaka ostala su u čudu kada su krenuli da beru kajsije, a na istom tom drvetu oni su ugledali i šljive, i to ukusne, sočne i veoma krupne.

Đorđe Šećević za domaće medije izjavio je sljedeće: “Volim da odem u voćnjak i berem plodove. Tako mi je najslađe jer ih deda ne prska i mogu odmah da se jedu. Dok sam sa bratom Nikolom brao kajsije samo smo odjednom ugledali granu na kojoj su šljive. Ostali smo u čudu. Nismo znali kako je to moguće. Plodovi obe vrste voća na tom jednom stablu izgledali su odlično”, rekao je on, dok je žena po imenu Dušica izjavila:

“Suprug je posadio kajsije pre pet-šest godina i sve su se primile. Ove godine su rodile obilno i svako stablo je imalo dosta plodova, a niko nije primetio da na jednom drvetu ima i grana šljive. Unuci su videli sasvim slučajno kad su otišli da beru kajsije, međutim, umesto kajsija doneli su šljive. Bilo mi je čudno, mislila sam da je dečja šala, ali kad sam otišla sa njima do tog stabla videla sam jednu granu koja je izbila sa strane na stablu kajsije i koja je prepuna plodova”, rekla je ona. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno