Izrasline koje se pojave na stopalima u obliku iskrivljenja stopala a koje su poznatije kao čukljevi , mogu da bude jako bolni I Uzrok koštanih Izrastaka je oštećenje zglobova povezano sa osteoartritisom.

 

Jako je bitno da provjerite da li imate problema sa stopalima a to je da znate da nosite isti broj obuće već dugo godina , morate da nosite komotnu obuću za pola broja veću , te da nemate žuljeve I urasline u noktima.

 

Kako osteoartritis kida hrskavicu koja štiti krajeve kostiju, tijelo pokušava da ispravi taj gubitak, pa pravi koštane izrasline blizu oštećene regije. Ako mislite da je jedini način da ih se riješite , jeste da obavite hiruršku operaciju ,a li je pametnije da probate neki od prirodnih lijekova ili načina kako biste ih se otarasili .

 

One se najčešće pojavljuju tamo gdje se sastavljaju kosti jedna sa drugom u predjelu zglobova . Uzmite gavez za čukljeve kojije jedan od naj važnijih sastojaka za kosti , te umočite noge u vodu sa gavezovim listom I kiselite pola sata svaki dan.