U nastavku današnjeg članka riječ dvije o svijetu sapunica, koje su se na ovim prostorima proslavile početkom 2000 tih godina. Svakaako, pionir u svijetu sapunica, i uopšte prva serija koja se emitovala na ovim prostorima jeste Esmeralda. Priča o slijepoj djevojci u koju se zaljubljuje sin bogatog vlasnika farme obišla je cijeli svijet, a serija je zaradila ogromnu popularnost. 

Koliko je bila popularna na ovim prostorima, govori podatak da je bila u posjeti Zagrebu,Sarajevu i Beogradu gdje je napunila njihove najveće sale. Svi su htjeli uživo da vide veliku Esmeraldu, a rekviziti sa njenim logom su se masovno prodavali diljem regije. Tacne za kafu, spavaćice, sve je bilo u znaku Esmeralde, a ako vam kažemo da je dosta djevojčica koje su se rodile u to vrijeme dobile ime baš po ovoj seriji, onda bi vam sve bilo apsolutno jasno. 

Međutim, poznata glumica je nakon ove serije upala u veliku krizu sa ovisnošću, te je završila na odvikavanju od teških opijata pune 3 godine. Letisija Kalderon nije mogla ostati imuna na svjetski virus, te su se svi fanovi zabrinuli kada je danas došla vijest da je završila u bolnici, jer je pozitivna na covid 19. Ona je na Tviteru napisala objavu u toku današnjeg dana, da je jako zahvalna medicinskom osoblju koje se o njoj brine na najbolji mogući način. 

Dodala je za meksičke medije da je komplet njena porodica se prije nje razbolila, i da je iako se pridržavala svih mogućih uputa i ona se na kraju razbolila. Stanje je u jednom trenutku bilo jako ozbiljno. 

Preporučeno