Na društvenim mrežama mnogo je priča koje možemo da nađemo, pa kako one pozitivne i lijepe priče, isto tako i one tužne i šokantne, u kojima saznamo dosta toga. Naime znamo da je svijet ovisnosti jako opasan, i da je do sada odnio mnogo života, jer kada jednom uđete u to sve, jako je teško kasnije da se izvučete. Prije nekoliko dana završena je toksikološka analiza Mateja Periše koja je pokazala d aje on koristi amfetamin i kokain, kao i alkohol, i nažalost to je jedan od primjera kako neko može da završi tragično.

Posebno teška situacija je kada ste žensko, pa tada dileri iskorištavaju djevojke, koje su primorane da urade sve za malo onoga što im je potrebno i o čemu su ovisni. U nastavku vam donosimo priču jedne djevojke koja je također jedan od primjera. Darinka je djevojka koja ima samo 23.godine, i ona je nedavno izašla iz zatvora u Požarevcu, gdje je provela tri godine zbog dilovanja raznih narkotika. Tako je ona za medije rekla: “Sve je po zlu krenulo kada sam imala samo 17 godina. Moja drugarica iz Kikinde došla je kod mene u Crnu Goru. Prihvatila sam je kao sestru, jako lepo smo se slagale u to vreme. Lepo smo se družile, a onda mi je ona prvi put dala heroin. Droga mi se svidela, sve je bilo super”, a onda je nastavila:

“Ubrzo je, međutim, heroin počeo da preuzima potpunu vlast nad mojim životom. Nisam htela da zovem roditelje, nisam tražila pomoć, pokušavala sam da se snađem kako znam i umem da dođem do para za drogu. Tada se pojavio jedan muškarac, makro, davao mi je pare, a ja sam bila sa drugim muškarcima, a on mi je davao neki sitni procenat. Na početku nisam htela, ali kada sam dobila prve batine, morala sam da pristanem na sve.”, izjavila je ona. Nakon svega ju je terao i da dila droga, a kada je pala, nije smela pomenuti njegovo ime.” Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno