U današnje vrijeme jedno od najvažnijih životnih pitanja koje svako od nas pokušava riješiti na vrijeme i kako tako je svakako stambeno pitanje. U današnje vrijeme zaista velikih cijena kvadrata, nije niti malo lako kupiti stan, pa tako mnogi ljudi, posebno mladi parovi, ali i neki samci ulaze u velike kredite da bi kupili stan, i onda taj dug otplaćuju nekoliko decenija. Mnogi zbog toga iznajmljuju stanove, što isto nije jeftino, ali ima i onih koji su u takvim situacijama, ili su studenti ili su tek počeli raditi, koji imaju toliko sredstava da mogu da iznajme samo sobu, a to onda nosi neke druge probleme sa sobom što je opisao i ovaj momak na društvenim mrežama

” Trenutno sam u vezi sa svojom gazdaricom koja mi izdaje stan na sedmičnoj bazi. Njoj su 63 godine, ali kada sam se malo preračunao, shvatio sam da bi mi na taj način svaki mjesec u džepu ostalo 180 eura, što svakako nije mala cifra. Ne mogu sada reći da nemam para pa da sebi ne mogu da platim smještaj, ali je svakako bolje da taj novac ostane kod mene u džepu nego da ga dam njoj.”

On u nastavku svoje priče opisuje kako je sve to krenulo između njega i starije gazdarice i kao se dalje razvijalo, kao i u kakve nevolje ga je ta veza dovela:

”U početku mi je bilo malo čudno i nisam baš toliko uživao u svemu tome, ali kako smo se vremenom navikli jedno na drugo, čitava šema mi je postajala sve lakša i lakša. Čak je i meni kasnije prijalo, tako da sam ja najviše profitirali iz ove situacije. Već nekoliko jutara za redom su me probudile sirene. Ja ustajem da vidim kroz prozor o čemu se radi, a ono hitna pomoć odvozi moju gazdaricu, jer joj je pozlilo, barem su mi tako komšije rekle. Čitava zgrada misli kako su je stigle godine i da se ona polako gasi, ali samo ja znam da ona živi za noć, a umire ujutru.”

Na kraju on priznaje da se pomalo i osjeća loše zbog cijele situacije, a na kraju cijelu svoju priču zaključuje na ovaj način:

” Ne mogu vam dočarati koliko se loše osjećam sada zbog toga. Tačno sam počeo malo da preispitujem svoj moral i da li je to što ja radim zaista dobra stvar i za nju i za mene. Ne znam stvarno više šta da radim. Sve mi je ono odjednom postalo čudno i mislim da ću da se u skorije vrijeme odselim od nje, pa makar me to koštalo i onih 180 eura.”