Prije nekoliko dana, tačnije 1. aprila iz Bosne i Hercegovine je došla vijest  o jednoj neobičnoj situaciji koja se desila u glavnome gradu BiH , Sarajevu, kada je Hitna pomoć na poziv trudne žene došla na intervenciju u sarajevsko naselje Ciglane, te su na kraju majku, zbog vanredne situacije morali da porode u njenome stanu, na njenome kauču. Sve je to napravljeno kako se majka i beba ne bi izlagali riziku od infekcije virusom koji je zahvatio i Sarajevo. Infektivna klinika je sve punija sa zaraženim osobama, pa je tim iz Hitne službe smatrao da je porođaj u stanu u tome trenutku najbolja opcija.

Naravno da ovo nije moguće napraviti u svakom slučaju, jer se mora voditi računa o sterilnosti prostorije, što naravno nije niti malo lako napraviti u stanovima, pa često ni u bolnici, posebno u ovakvim vanrednim situacijama. Ipak, još čudnija vijest nam stiže iz Indije, a radi se o trudnici koja je u jeku pandemije korona virusa uspjela da rodi zdrave blizance.

I ništa u vezi ovoga porođaja ne bi bilo toliko čudno, da ona, mada se muž baš i nije slagao, nije svojoj djeci dala možda i najčudnija imena na svijetu. Ova majka, koja ima 27 godina i koja se zove Preti Verma je svojoj djeci dala imena Kovid i Korona, a objasnila je da je to učinila da bi se mogla sjećati u kakvim teškim okolnostima ih je donijela na ovaj svijet.

Odmah je dobila i mnoštvo, najviše negativnih komentara, na ovu njenu odluku, a mnogi su mišljenja da je sa tim imenima zauvijek uništila živote djece jer će cijeli život biti tema ismijavanja i neslanih šala.

 

 

Preporučeno