Braća blizanci su svima jako poznati na estradi, već duži niz godina, I kao tako dobri izvođači su se uspjeli probiti na najviše ljestvice. Dejan I Saša Matić, su jako specifični, jer su pored svoje zdravstvene smetnje postigli veliki uspjeh u njihovim životima.

 

Obojca su slijepa, ali nisu se rodili slijepi, to sigurno većina ljudi nije do sada znala, ali mi smo imali priliku da saznamo nakon jednog intervijua. Oni su rođeni u 26. aprila 1978 godine u Drvaru, ali kao prijevremeno rođene bebe su morali nakon rođena da borav u inkubatorima.

Niko od ljekara do sada nije mogao da ustanovi zašto su oni poslije inkubatora obojca oslijepila. Mnogi voditelji ne znajući razloge, postavljali su pitanja Saši zašto ne želi da operiše oči, je li to zbog Dejana koji ima manje šanse da progleda ali to nije bilo u pitanju.

 

Samo jedna mala nepažnja medicinara je dovela Sašu I Dejana u takvo stanje da zauvjek budu slijepi, I ako su se rodili sa dobrim vidom. Ali dobili su veliki dar od Boga, da tako slijepi su nadareni da odlično pjevaju I sviraju.