Već smo danas pisali o ovoj vijesti, a to je da je kasno sinoć buknuo veliki požar u Beogradu, i to u ulici Gligorije i Metodija, u neposrednoj blizini osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”. Podsjećamo, sve se desilo kada je jedan bračni par spremao večeru, zaboravili su na tavu na kojoj se grijalo ulje, koje se zapalilo i odmah uhvatilo zavjese, tako da je cijeli stan buknuo u jako kratkom vremenskom roku. 

Vatra se odmah proširila na cijelu zgradu, a požar je automatski zahvatio i susjedne 2 zgrade. Vatrogasci su odmah stigli na lice mjesta, čak 9 vatrogasnih kola je bilo prisutno, a ovaj ogromni požar je gasilo preko 30 vatrogasaca iz Beograda. Odmah su evakuisani svi stanari, a jedna starica od 85 godina, je povrijeđena ali prilikom samog transporta u VMA Beograd. 

Ova zgrada je u Beogradu poznata i kao zgrada “Oaza” u kojoj su do sada živjele mnoge poznate estradne ličnosti poput Nataše Bekvalac, Jelena Tomašević, Ivan Bosiljčić i Jovana i Željko Joksimović. Predsjednik Skupštine Srbije također se kasno sinoć oglasio, i rekao da su u toj zgradi njegova majka, kao i njegova sestra koja je u poodmaklom stadiju trudnoće.

Odmah ih je pozvao na telefon, i kako je izjavio za srpske medije, osjećaju se dobro, i odmah su izolovani iz spornog objekta. 

Preporučeno