Vjerujemo da ste do sada nekoliko puta čuli da neko kaže da kada su manekenke i foto modeli u pitanju da je njihova karijera kao i popularnost vrlo kratkog vijeka, jer postoji period u kojem morate da uradite nešto po pitanju vaše karijere, od koje u suprotnom nema od iste ništa. Malo je onih koje su uspjele da opstanu u ovom poslu, većina njih je odlučila da se povuće, pa su se udale i zasnovale su svoju porodicu, te rodile i djecu.

Jedna od njih bila je i Daliborka Stojišić koja je bila velika zvijezda 60-tih godina prošlog vijeka, i bila je jedna od najljepših žena u tim period. Ona je bila i pjevačica i voditeljka, ali i manekenka i misica. Ona je također bila i članica grupe koja se zvala “One i oni”. Inače, ona je prvu ploču izdala sada već davne 1968 godine, koja se prodala u tada rekordnih 200.000 primjeraka.

Daliborka je 1963.godine bila izabrana i za Mis Jugoslavije, a na takmičenju za mis svijeta osvojila je solidno 11 mjesto. Nakon toga ona je dobila i ulogu u filmu te se pričalo i to da je ona imala romansu sa Bobom Stefanovićem, koji je također bio sastav grupe “One i oni”, u kojoj je bila i ona kako smo već naveli. Kasnije je na njegovo mjesto došao izvjesni Žarko, sa kojim je ona ušla u vezu, a onda se i udala. Nakon toga raspala se i grupa, pa je ona odlučila da nastavi slolo karijeru, a na kraju posvetila se pisanju romana, te je objavila i dvije zbirke pjesama pod nazivom “Lutka koja govori” i “vuk samotnjak”.