Kako ste i sami zaključili u nastavku vam donosimo jednu veoma zanimljivu priču, a riječ je o životu u Njemačkoj. Naime, mnogo je onih koji ovu državu smatraju idealnom, koji ne okrečući se nazad idu za boljim sutra, i napuštaju svoje domove, kako bi negdje u nekoj drugo državi zaradili za koru hljeba, i sebi i svojoj porodici obezbijedili bolju budućnost, s obzirom na to da situacija na cijelom Balkanu baš i nije toliko zavidna. Svjedoci smo koliko je samo mladih ljudi napustilo kako Srbiju, tako isto i okolne države.

U većini slučajeva izbor bude Njemačka, iako se i tamo situacija promijenila kao i u ostatku svijeta i to sve zbog rata u Ukrajini. Kako smo već napisali na samom početku danas vam donosimo jednu jako zanimljivu priču, a po samom naslovu vidite da je riječ o čovjeku koji se zove Damir i koji je snimio video zapis posvećen finansijama i životu u Njemačkoj, a kako je u pomenutom video snimku rekao on živi na granici sa Francuskom, tačnije u gradu Baden Badenu.

On je samo želio da izračuna sve troškove koje ima u toku jednog mejseca, a time želio je da kaže ljudima koliko trebaju odvojiti novca za stan, koliko novca na mjesečnom nivou odvaja za hranu i sve ostale troškove, kojih kako znamo uvijek ima i previše. Damir Lenar je istakao prvobitno kako svako ko dođe mora imati stan, a najam za stan nije manji ispod 700 evra. Da li će vam se njegov video snimak svidjeti ili ne, na vama je da odlučite, a on je pet godina u Njemačkoj i može da priča na ove teme, iako mnogi smatraju da nikome tamo nije isto. Evo i sami poslušajte šta je to on imao da kaže, a vjerujemo isto tako da će ovo biti od velike pomoći onima koji planiraju da tamo idu.