Vjerujemo da u ove ljetne dane kada ljudi najviše odmaraju negdje na moru, jezeru ili pored svog kućnog bazena jednostavno vole vidjeti neku opuštenu i zanimljivu priču. Vjerujemo da je svakome dosta crne hronike, i covida 19, te da traži neke slagalice, zagonetke, dobar vic ili neku opuštenu i pomalo misterioznu priču kao što je ova danas pred nama. 

Cijela situacija se desila nedavno u Bosni i Hercegovini. U Republici Srpskoj u jednom manjem selu pored Višegrada, starica Dana Marić je cijepala drva za ogreva pred zimu koja je tu pred vratima, za nekih par mjeseci. Međutim kada je prepolovoila jednu cjepku, u njoj je pronašla nešto što joj je trenutno zaledilo krv u žilama. 

Kako sama kaže kupila je tri metra drva, i pozvala je 2 čovjeka da joj sve lijepo iscjepaju, i kada je otišla da im napravi kafu, oni su je zvali da izađe napolje i da nešto vidi. Mislila je da je nešto totalno drugo u pitanju, međutim, kada je pogledala u panj gdje je stojala prepolovljeni kladić, noge su joj se odsjekle od viđenog prizora. Vjerovali ili ne, unutra je stojao datum 02.04.1985.

Iako Dani ovaj datum ništa ne znači, ona se zapitala šta bi mogao da bude ovaj datum? Das li možda ima neku skrivenu poruku? To je toliko brzo pukla priča, da ju je obišlo i par TV stanica koje su htjele da vide kako to sve izgleda, jer je stvarno posebna priča koja se javlja jako rijetko. Da li je neko ovo uklesao u drvo dok je još bilo mlado, to još niko ne zna. 

Preporučeno