U današnjem članku vam donosimo novosti koje nam dolaze iz svijeta, tačnije sa istoka, gdje rat u Ukrajini traje već četiri mjeseca, a svakog dana imamo priliku da pročitamo neku novu vijest koja nas šokira. Iz dana u dan nastavljaju se žestoki sukobi, ljudi gube živote, brojni gradovi su uništeni, a niko ne priča o kraju kojem se svi nadaju.

Podsjećanja radi, ruski predsjednik Vladimir Putin je rano ujutru 24.februara putem televizije se obbratio naciji, i tada je on saopštio da ne može da se “osjeća bezbjedno, razvija i postoji” zbog stalne prijetnje koja stiže iz današnje Ukrajine. Tada je on rekao da je njihov cilj vojne operacije demilitarizacija Ukrajine, “denacifikacija” i zaštita ruskog stanovništva koje naseljava dijelove istočne Ukrajine, a koje je, kako navodi ruski predsjednik, izloženo genocidu od strane zvaničnog Kijeva, i od tog dana ne sukobi u Ukrajini ne prestaju.

Jedna od najnovijih informacija jeste ta da je njemački kancelar Olaf Šolc izjavio kako će on da uloži sve napore kako bi Ukrajina ali i Moldavija dobiju status kandidata, i da Evropska Unija treba da se otvori iz druge zemlje, ali isto tako i da se zalaže za reformu Unije prega, kada je riječ o pravilima glasanja. Još jedna od vijesti jeste ta da su narodna milicija LNR-a kao i savezničke snage Rusije, porazile ukrajinske snage bezbjednosti, pokušavajući da se izvuku iz obruča u pravcu Lisičansk. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno