Kako je krenula cijela ova priča sa korona virusom, krizni štab je taj koji je istrpio najviše u cijelom ovom periodu. Bilo je dana i mjeseci kada su svaki dan morALI DA SE Obraćaju javnosti sa vandrednim informacijama i brojem oboljelih, to jeste preminulim pacijentima u Srbiji. Darija Kisić Tepalčević, Predrag Kon i Branislav Nestorović je popularni trio koji je iznio največi teret posljednjih 10 mjeseci. 

Baš zbog svog silnog pritiska javnosti, doktor Nestorović je odlučio da se povuče iz kriznog štaba, a ostali su Predrag Kon i Darija Kisić tepalčević, Njih dvoje su sada desna ruka predsjednika Aleksandra Vučića koji samo sluša koji su njihovi sljedeći prijedlozi na nivou cijele države. Oni su donijeli jako puno efektnih naredbi, koje se na početku i nisu toliko svidjeli narodu Srbije, ali su na koncu imali itekako efekta. 

Sada više nemaju svaki dan sjednicu i obraćanje javnosti, ali će se ipak danas, u utorak tačno u 9 sati obratiti građanima Srbije sa nekim jako novim informacijama. Tako će biti riječi o ukidanju obaveznog PCR testa za stanovnike Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske i Crne Gore. Također se očekuje da će se možda i proširiti broj zemalja koje mogu ući u Srbiju bez obaveznog PCR testa. 

Također jedna od glavnih tačaka dnevnog reda biće i odluka da se pomjeri radno vrijeme prodavnica sa prehrambenim artiklima, sa 20 na 21 sat. 

Preporučeno