Nakon razvoda od druge žene Dajane Paunović Žika Jakšić živi sam, ali odnedavno mu društvo prave stariji sin i snajka koji su se doselili u njegovu kuću na Bežanijskoj kosi. Kako se saznaje, Žika je navodno odlučio da napiše testament, da bi obezbijedio oba svoja sina i da bi bio siguran da će ono što je stvorio za života da ode u prave ruke. Izvor blizak Jakšiću je novinarima otkrio: ” Žikin stariji sin Andrija se nedavno oženio, a potom i doselio u tatinu kuću na Bežaniji. Istina je da mu je Žika obezbijedio stan, ali on za tu nekretninu ima druge planove. Žikina kuća je prostrana, ima dovoljno mjesta za sve, a on maltene nikad i nije tu. I, njemu je lakše da bude sa svojom djecom nego sam, pošto da se ženi neće. Odlučio je i da napiše testament, kako se sutra njegova djeca ne daj bože ne bi svađala i sve je podijelio na ravne časti.”

Isti izvor je za Žiku rekao kako je veliki emotivac i da često zna i da zaplače, te kada mu je Andrija bio rekao da će doseliti kod njega, da je danima plakao od sreće. Isto tako, Žika je zbog dugova u koje je bio upao morao da proda nekretnine svoje prve žene, a to mu je bilo veoma teško palo: ‘‘ Taj stan u Aleksandrovcu nam je poklonila njena majka. Tada sam se zarekao: “Ako ikada zaradim pare, kupiti ću stan za svog prvijenca.”I, hvala Bogu, 2009. godine je tako i bilo. Andriji sam uzeo stan u Beogradu, a ja sam u to vreme i dalje živio kao podstanar. Onda sam obećao sebi da ću zbrinuti i mlađeg sina Dušana, i to sam uspeo dok sam bio podstanar” – rekao je Žika svojevremeno.

Poznato je i da je Žika nakon dva neuspjela braka odlučio da se više ne ženi i kako kaže, ne drži ga mjesto, te da želi da sam odlučuje o svome životu. Rekao je kako se u braku, nakon nekog vremena više ne osjeća slobodno, i da zbog toga vjerojatno i dolazi do nesuglasica, te je rekao:” Mogu od svakoga da pobjegnem, veoma sam brz, ali od sebe ne mogu. Zato mi ne pada na pamet da se opet ženim. Ostvario sam se i kao muži kao otac, i to dvaput. Svaki naredni brak bi za mene bio svjesno ulaženje u rizik. Ovako mi je super. Imam dvoje djece, prijatelje, posao koji volim i fenomenalno okruženje” – rekao je Jakšić.

 

Preporučeno