Svjesni smo da je u današnje vrijeme video nadzor jako rasprostranjen, pa tako skoro ništa više ne može da se uradi, a da se to ne otkrije i da ta osoba ne bude uhvaćena. Posebno je lopovima teško u ovom vremenu, jer skoro pa ništa ne mogu da urade a da ne bude to zabilježeno na nadzornim kamerama, koje su policiji prvenstveno od velikog značaja, kada je riječ o nekim kriminalnim radnjama, pa čak i ubistvima.

Sa druge strane imamo i nedužne ljude koji budu snimljeni, a onda na kraju završe na internetu ili na društvenim mrežama, a da za to i ne znaju. Mi se danas bavimo jednom situacijom koja se desila u Srbiji, a koja pokazuje koliko ljudi mogu da budu neoprezni, jer niko ne razmišlja da li će u svom pokušaju krađe biti snimljen ili uhvaćen. Tako se pojavio jedan video snimak koji je nastao u centru Beograda, a na kojem se vidi kako je na jednoj trafici po drugi put bila krađa. Naime, radi se o tome da je jedna gospođa bila na trafici i spustila je svoj novčanik kako bi uzela sebi piće iz frižidera, a u tom momentu pojavio se jedan stariji gospodin koji je uzeo njen novčanik i nestao u nepoznatom pravcu.

Nakon svega oglasila se i djevojka koja radi na ovoj trafici, a koja je napisala sljedeće: ”Ćao, treba mi vaša mala pomoć, radim u butiku u samom centru grada tačnije kod Beograđanke, i već drugi put nam se dešava da nam isti momak krade robu na potpuno isti način, pošto nažalost nemamo načina da to sprečimo. Zamolila bih vas da objavite snimak pa možda neko iz kraja ima isti problem ili, još bolje, zna o kome je reč, hvala”. Video snimak pogledajte ovde.

Preporučeno